måndag 30 november 2009

Lammgryta med myntayoghurt

Denna lammgryta lagade Mannen och jag igår till första adventmiddag. Mycket gott! Även god idag som lunch. Kan tänka mig att det även går bra att göra det på annat kött än just från lamm. Inspirationen hämtade vi från All om Mats hemsida. Sen gjorde vi små justeringar efter vårt skafferi. 4 personer.

  • ca 600 gram grytbitar av lamm

  • 1-2 gula lökar

  • 2-3 vitlöksklyftor, hackade

  • 1 burk krossade tomater

  • 5 dl vatten

  • ca 600 gram potatis

  • 3 normala morötter

  • salt, svartpeppar, vitlökspeppar

  • smör att steka i


Myntayoghurt:


Blanda naturell yoghurt, typ den Turkiska, med antingen 2 msk färsk strimlad mynta eller 1-2 tsk torkad. Smaka av med salt och peppar.


Stek köttet och löken i en rejäl klick smör. . När du brynt på köttet, ha i vitlöken och fräs bara på lite. Häll i de krossade tomaterna och vattnet. Låt småputtra i 10 minuter.Under tiden kan du skala och tärna potatisen och morötterna Blanda sen i potatisen och morötterna. Låt sedan allt detta småkoka i ca 15 minuter, till potatisen är mjuk och köttet känns mört. Smaka av med salt och peppar och ev vitlökspeppar. Servera grytan tillsammans med myntayoghurten och kanske lite gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar