torsdag 26 november 2009

Snabb currykyckling med pasta

Idag var det "snabbmat" som gällde. Även killarna gillar denna. Vill man kan man göra det riktigt stark genom att ta mer av currypastan. Men var försiktig om den är nyinköpt för då blir det riktigt starkt. Tidsmässigt så tar såsen ungefär lika lång tid som en pasta som ska koka mellan 7-11 min. Börja med såsen när du sätter på pastavattnet för att koka.

Till 4 per. ( 2 vuxna, 2 barn)

3 kycklingfileér, delas i bitar
ca 3 dl matlagningsgrädde
1-2 tsk flytande honung
1 msk Sharwoods Mild Curry Paste (Gul)
Valfri pastasort. Koka under tiden du gör såsen.

Stek kycklingbitarna i smör, nästan genomstekta. Häll på grädde. ( Det går även bra att ta hälften grädde hälften mjölk. Kan då behövas redas av)
Ha i Curry Pastan och honungen. Låt koka upp och låt sen sjuda i 5 minuter. Smaka av och tillsätt ev mer av Curry Pastan och honungen. Blir det för starkt så ha i mer vätska och red av med Maizena det för att få lite tjocklek.
Servera gärna med en god sallad.

Detta går även att göra med Falukorv. Gör som du brukar när du gör Korv Stroganoff men använd Curry Paste istället för tomatpuré och Chilisås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar