torsdag 6 maj 2010

Penne a`la Vodka

Det här receptet har jag fått av Anna som har fått det av Fredrik som har fått det av...
Ja ni vet hur det kan bli med recept, de vandrar vidare. Se gärna till att detta recept på en otroligt god ljummen pastasallad vandrar vidare. Personligen tycker jag den är godast till grillat, men du hittar säkert din favoritvariant. En rätt som är enkel att förbereda. Gör såsen, ställ till sidan. Värm den sedan medans du kokar pastan och blanda sen precis innan servering. Blir godast så!!

4-6 personer

2 hackade vitlöksklyftor
1 pkt bacon eller 1 hg parmaskinka, strimlad i småbitar
ca 10-12 bitar soltorkade tomater i olivolja
1 burk krossade tomater
1 ½ dl grädde
6 cl Vodka, okryddad
1 ½ dl parmesanost
½ tsk cayennepeppar
kokt Penne-pasta

Fräs vitlök, bacon/parmaskinka i smör. Hacka de soltorkade tomaterna och ha i dem samt de krossade toamterna, grädde vodka och cayennepeppar. Låt koka i 5 minuter. Smaka av, ha ev i lite salt.
Koka Penne-pastan och finriv parmesanosten. När pastan är klar så häller du av den. Häll den sedan i sen skål och vänd ner såsen och sen osten. Servera genast!

Om du serverar pastan med grillat så är det gott att göra en 1 ½ sats av såsen. Spara lite av såsen och ha i en skål vid sidan om så man kan ta lite till om man vill. Även gott att ha lite grovriven parmesanost i en skål vid sidan att strö extra på pastan om man vill!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar