lördag 13 november 2010

Tacopaj!

Det finns nog lika många varianter som familjer på denna paj. Här kommer min variant. Perfekt för de gånger då man vill ha tacos men vill slippa kladdet!!! Eller kanske till kompisfesten med bara nåt enkelt att äta! 1 paj Pajdeg.

  • 2 dl vetemjöl

  • 1 dl grahamsmjöl

  • 124 gram kallt margarin

  • 2-3 msk kallt vatten

Blanda det torra, hacka ner margarinet och smula i ihop till en smulig massa. Ha i vattnet och få ihop degen. Tryck ut i en pajform, nagga med en gaffel och förgrädda på 200 grader i 10 min. Ta ut och gör resten.


Pajfyllningen.



  • 400-500 gram färs

  • 1 påse tacokryddor

  • 1 stor röd paprika

  • 2-3 tomater

  • 1 gul lök

  • 3 dl creme fraiche

  • 3 dl riven ost

Stek färsen som vanligt, ha i tacokryddorna och gör som det står på påsen. Dela paprika i mindre bitar och hacka tomaterna. Skala löken och skiva i ringar. Häll tacofärsen i det förgräddade pajskalet. Lägg på paprikabitarna och tomatbitarna. Fördela lökringarna över det. Klicka ut creme fraichen och bred ut den så gott det går. Stör över den rivna osten. Grädda i nedre delen av ugnen på 225 grader i 15-20 minuter. Servera med en god sallad och kanske nåt gott bröd! Om du vill göra detta till många så går det även att både göra en större sats i en braspanna och förbereda. Gör då pajdegen gånger tre!! Tryck ut i braspannan och förgrädda som vanligt.Ställ till sidan. Gör sedan likadant med resten, ta det gånger 3. Stek färsen, hacka paprika, tomaterna, fixa löken och riv osten. Ställ till sidan tills gästerna kommer. Då "lägger" du ihop allt och gör enligt receptet. (Om du har i tacofärsen för lång tid innan i pajskalet blir det "blött" av fettet och blir sen inte gott) Om det har hunnit kallna ordentligt så öka på tiden till ca 25 minuter i stället.

1 kommentar: