tisdag 30 november 2010

Morotssås till pasta

En helt vegetarisk rätt som enkelt kan bli icke vegetarisk!! Stek upp en korv till, eller strimla ner lite kyckling eller knaperstek lite bacon. Eller hitta på nåt annat!! Men innan du gör det så prova den som den är. 4 personer

  • 4- 5 stora morötter

  • 2 gula lökar, normala

  • 1 burk krossade tomater

  • 2 grönsaksbuljongtärningar

  • 1 dl vatten

  • 1 ½ dl crema fraiche

  • 1 msk tomatpuré

  • salt, svartpeppar

Skala och grovriv morötterna. Skala och finhacka löken. Blanda alla ingredienserna i en rejäl kastrull. Rör om ordentligt så det blandas. Låt såsen koka upp och sen småputtra i ca 20 minuter tills morötterna är mjuka. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera tillsammans med nykokt pasta. Om du ska ha i lite korv, kyckling eller nåt annat så tillaga det färdigt vid sidan om i en stekappanna eller så, och blanda sedan i det i såsen och kryddda efter det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar