tisdag 9 november 2010

Äppelpaj med frasigt täcke!

För en herrans massa år sedan jobbade en go dam vid namn Mona på förskolan där jag jobbar. Denna äppelpaj gjorde hon emellanåt till fredagsmellis. Det blev en favorit bland barnen. Ibland fick vi glass till, ibland hemmagjord vaniljsås, ibland kesella smaksatt med vaniljsocker. Själv gillar jag bäst vaniljsås. Känns dessutom som en nyttig och mättande paj då det är mycket havregryn i. Hoppas du också kommer att gilla den! En stor pajform, 4-6 personer

  • 4-5 äppel, beror på storleken

  • 3 dl havregryn

  • 1 ½ dl kokosflingor

  • 1 dl socker

  • 3/4 dl vetemjöl

  • 1 ½ tsk kanel

  • 110 gram margarin

Börja med att skala, kärna ur och skiva äpplena och lägg dom i en pajform. Blanda sedan alla torra ingredienser i en skål. Smält margarinet och häll det över det torra och blanda väl. Fördela sedan över äpplena som ett täcke. Tillaga ett snäpp ner från mitten i ugnen på 175 grader i 30 minuter. Serveras med ditt favorittillbehör!!! NJUT!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar