tisdag 21 december 2010

ÅRETS JULGODIS!

Brukar varje år göra julgodis. Några sorter finns med varje år sen brukar jag hitta nåt nytt. Här kommer tre godingar. Cornflakeschockladen och Mozartkulorna har hängt med i många år. Cornkokoschockladen är ny. Fick ideén från senaste Buffé. Dock bör du gömma godiset i bra burkar om du har gottegrisar som bor hos dig. Plocka sedan fram till Kalle på julafton och njut! Ljus eller mörk chocklad? Ta det du gillar bäst. Blockchocklad elller finare? En smaksak men Icas vanilga block går utmärkt. (Bilder kommer) Cornflakes-chocklad

  • 200 gram chocklad

  • cornflakes

Smält chockalden i vattenbad. Ha i cornflakes tills all chocklad är "uppsugen" av dom. Klicka ut med en tesked på bakplåtspapper. Ju mindre du gör dom desto fler blir det! Ställ att stelna där det är kallt. Lägg i burk, göm ev undan för gottegrisar!Cornkokksochocklad!  • 200 gram chocklad

  • lika delar kokosflingor och cornflakes ( 1 ½ - 2 dl av varje sort blir bra)


Smält chockladen i vattenbad. Ha i kokosflingor och cornflakes tills det är lagom. Se till så att du hela tiden har i lika mycket av varje. När du tycker det känns bra så klickar du ut även dessa med en tesked på bakplåtspapper. Ställ svalt att stelna, lägg på burk och göm för gottegrisar till Kalle på julafton.Falska Mozartkulor.


De äkta finns att köpa för dyra pengar. Därför gör jag egna "falska" som är lika goda!  • Nougat, (bäst med den fyrkantiga lite platta från Odense)

  • Mandelmassa på "korv", (Odense är bäst tycker jag.)

  • smält chocklad

Dela nougaten i fyrkantiga bitar, ½ - 1 cm kuber. Skiva mandelmassan i skivor. Lägg en nougatkub i mitten och forma mandelmassan runt om och rulla till det så det blir en boll. Lägg åt sidan och gör färdigt tills du har slut på nougaten. Smät sedan chockladen i attenbad. Doppa/rulla runt varje boll med två gafflar. Låt rinna av lite grann när du lyfter upp bollen och lägger på bakplåtspapper. Ställ sedan svalt att stelna. Lägg i burk! Göm till Kalle!!

1 kommentar: