lördag 19 februari 2011

Rostade solros- och pumpafrön!

Varför köpa något färdigt när det blir dubbelt så gott när man gör det själv? Utbudet i affären på rostade solrosfrön, pumpafrön eller andra "salladsmixer" är ganska stort. Men jag köper naturella frön av de sorter jag gillar och fixar det hemma själv. Som bonus bestömmer jag dessutom hur salt jag vill ha det. När du gör detta så gör en rejäl sats så du har att ta fram till salladen flera dagar. Förvara i en plastburk med lock bland kryddorna. Prova du också, du kommer att gilla det.

Du behöver:

Naturella solrosfrön
Naturella pumpafrön
God olivolja
Flingsalt
En stekpanna

Häll 1-2 msk olivolja i pannan och häll i fröna. Ta ca 2 dl av varje frösort och blanda runt med olja under tiden som du värmer upp det. När det börja låta lite om fröna så rör runt så smått hela tiden så du inte bränner fröna. Smula över flingsaltet och smaka av tills du är nöjd med smaken. Låt svalna innan du häller upp i en burk.

Gott till sallader av alla sorter men även i en avocad i alla enkelhet. Även gott att blanda ner i en couscoussallad.

Och som snacks framför tv för den som inte tål jordnötter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar