tisdag 1 mars 2011

Korv på en tisdag!

Lite skåprensning och du har en ny rätt!! I mitt skafferia fanns det majs, krossade tomater och kidneybönor. Det blev en korvgyta med ris till. Gott och nyttigt. Du kanske hittar nåt annat som kan passa, prova dig fram 4 personer

  • 600 gram falukorv

  • 1 gul lök

  • 1 burk majs

  • 1 burk kidneybönor, avrunna och sköljda med vatten.

  • 1 paket krossade tomater á 500 gram

  • ev en skvätt mjölk/grädde

  • serveras med ris
Börja med att sätta i gång riset. Hacka löken och dela falukorven i lagom bitar. Stek detta i en panna med lite olivolja. Ha sen i krossade tomater och låt det koka upp lite. Smaka av med lite svartpeppar och salt. När det är 8 minuter kvar på riset så häll i majsen och kidneybönorna. Låt allt bli genomvarmt och smaka av med kryddorna och ha ev i lite mjölk/grädde. Klart när riset är klart. Gott med en enkel sallad till också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar