söndag 29 maj 2011

Rabarbermojito!

En otroligt god sommardrink! Det tar lite tid första gången då du måste börja med att göra rabarbersirapen. men när du sen har gjort den så räcker det till några drinkar. Väl mödan värt villjag lova! Så det är bara att gå ut och plocka rabarber i trädgåren, eller i affären!

Rabarbersirap:
500 gram rabarber
3 dl strösocker
1 dl vatten.

Ansa och skär rabarberna i 2-3 cm långa bitar. Lägg i en gryta och häll på socker och vatten. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Låt massan rinna av i en sil och pressa med en sked ut all vätska. Ta den saften och häll i en kastrull. Låt koka utan lock i 5-10 minuter tills den har fått en sirapsliknande konsistens. Låt kallna innan du blandar drinken. Förvara på en flaska i kylen så är den alltid kall!

Rabarbermojito, 1 drink

½ lime
6 cl vit rom, tex Havana Club
6 myntablad
2 msk + 1 msk rabarbersirap
is
sodavatten
garnera gäran med en limklyfta, en bit rabarb och lite myntablad

Skölj limen noga i varmt vatten och dela i klyftor. Spar en till garneringen. Blanda limeklyftorna, rom, myntabladen och 2 msk rabarbersirap i ett gals. Muddla eller stöt med skaftet på en trägaffel eller trämortel. Fyll på med is och sodavatten. Ringla i 1 msk rabarbersirap. Garnera med en limeklyfta, rabarberbit och lite myntablad. Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar