tisdag 8 november 2011

Linfröbullar på mitt sätt

Det sägs att linfrön är nyttiga för magen. Allra bäst krossade, men hur man ska lyckas krossa dom vet jag inte!! Efter ett svettigt pass med linförn i morteln så gav jag upp, mina får vara hela!! Det blev gott det också!

30 st

1 pkt jäst
5 dl vatten
½ dl rapsolja
2 tsk salt
1 msk sirap
2 msk turkisk yoghurt
2 dl linfrö
2 dl grahamsmjöl
10-12 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervamt och ha i oljan. Lös upp jästen med detta och ha i den turkiska yoghurten. Häll i sirap, salt och linfrö. Blanda väl. Sen tar du i grahamsmjölet och sen vetemjöl tills degen börjar släppa kanterna men ändå är lite klibbig. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter. Tag upp degen på mjölat bord och knåda till. Dela degen i 3 bitar och varje bit i 10 bitar. Forma till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låg jäsa igen under bakduk i 40 minuter. Grädda ett snäpp under mitten i 225 grader i ca 15 minuter. De är gyllene i färgen och låter ihåliga när du knackar på dom när de är klara. Låt svalna på galler. Serveras med smör och gott pålägg!!

2 kommentarer:

  1. Inspirerande blogg du har! Jag tar och länkar till dig!

    SvaraRadera
  2. Vad glad jag blir!! Tusen tack! Kram Pernilla

    SvaraRadera