måndag 13 augusti 2012

Nektarinsalsa till grillat!

Nu när nektarinerna är som godast och till bra pris så tycker jag du ska prova denna friska, goda salsa. Gott till grillat, fisk eller nerblandad i en vanlig grönsallad på lunchen. Vill du har mycket hetta så anvädn dig av färsk chili, skippa det helt eller gör som jag, ha på lite chiliflakes så att det bara anas lite!! Smaka dig fram. Tänk bara på att ju längre den får stå desto hetar blir den!!

4 personer, tillbehör till grillat

3 nektariner
3 salladslökar
2 msk pressad citron
2 tsk socker
färsk chili, finhackad, efter eget tycke
eller chiliflakes efter eget tycke

Dela nektarinerna för att ta bort kärnorna. Tärna upp i lagom bitar och lägg i en skål. Skiva löken tunt och blanda med nektarinbitarna. Häll på den pressade citronen och sockret. Blanda väl. Finhacka chilin om du tar färsk eller ta lite chiliflakes. Smaka dig fram till lagom hetta. Eller skippa chilin helt och hållet. Servera till något nygrillat kött, kyckling eller fisk. Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar