måndag 13 augusti 2012

Räksalsa med gurka och äppel!

En ljuvlig och sommrig salladssalsa på räkor, gurka och äppel med en god dressing med både citron och senap. Den är också lätt att göra hemma och sen ta med på en picknick om du vill det! Eller varför inte som en lunch i höst och minnas sommaren? Du hittar säkert ditt favortitillfälle. Själv serverade jag den som förrätt till det grillade!! Gott och lagom mättande. Mängden på receptet är en lagom förrätt till 4 vuxna.

1 liten gurka, ca 350 gram
1 liten rödlök
1 syrligt äppel
1 knippe rädisor
Nästan 1 kg räkor med skal
dill, finhackad, efter eget tycke och smak

Dressing
4 msk rapsolja
2 msk pressad citron
1 tsk söt senap
salt och svartpeppar

Börja med att blanda ihop ingredienserna till dressingen. Häll i en burk om du ska ha med dig salsan. Annars låt stå till sidan medans du gör resten.

Ta fram en skål som du kan lägga allt i för att sen blanda. Skala gurkan och dela den på mitten. Skrapa ur kärnhuset med en tesked och tärna sedan upp den. Skala och finhacka rödlöken. Dela, kärna ur och tärna äpplet. Skala räkorna. Skölj och skiva rädisorna tunt. Vartefter du blir klar med sakerna så lägg dom i skålen. Blanda allt väl. Tillsätt finhacka dill efter hur mycket du tycker om dill! Om du ska äta hemma så häll på dressingen och blanda runt. Ställ kallt i kylen i 30 min. Om du ska ta med den så vänta och häll på dressingen till ca 30 min innan ni ska äta. Smaka gärna av med lite salt och peppar innan du lägger upp i skålar. Njut!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar