onsdag 3 april 2013

Tortillatilltugg med salami och ost!

I vår familj får vi alltid mjuka tortillabröd över när vi har ätit tacos. Dom lägger jag alltid i frysen. Problemet blir då att de blir inte så bra att använda igen när det är tacosdags. Även om vi värmer dom så tycker jag bara att dom bryts i sär när vi viker dom. Å dååååå blir det kladdigt när allt rinner ut. Så då är de perfekta att använda till detta tilltugg. Hur "heta" dom blir hänger bara på hur stark salami du väljer och om du vill kan du lägga dit lite stark grön jalapeños. Och är det barn i sällskapet så gör några med bara osten!! Perfekta som tilltugg innan maten på festen. Går superbra att även göra som lite enkel lunch när du bara vill ha något enkelt men ändå lite mättande. Eller som lite energipåfyllnad i sommar vid poolen! Perfekta även också att göra vartefter de äts upp! Räkna med att de går åt för de är supergoda!!

Till en dubbeltortilla som du skär i 8 tårtbitar

2 st tortillabröd
Philadelpihaost
5-7 skivor salami
riven ost, typ Herrgård eller Västerbotten.
hackad jalapeños

Bred philadelphiaost på båda bröden. Lägg sedan på det ena brödet: riven ost, salami, ev jalapeños och sen riven ost igen. Lägg det andra brödet ovanpå. Värm en stekpanna med lite olivolja i. Stek dom gyllenbruna på båda sidorna tills osten smält. Dela brödet direkt med en vass kniv. Servera när de svalnat någon minut. Gärna med en servett och en kall dryck av något slag. Gott med både öl, cider eller varför inte lite mousserande vin??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar