söndag 15 september 2013

Blåbärschokladsmulpaj!

 
I tidningen Mitt kök som kommer med Expressen med jämna mellanrum hittade jag detta goda recept. Det är en klassisk blåbärssmulpaj med inslag av choklad. Och den kombinationen är verkligen supergod. Den har för tillfället blivit favoritpajen här hemma!! Vi hade på marshmallows enl receptet men har du inte några hemma så går det lika bra utan. Jag tyckte dock inte att jag fick färg på dom i ugnen så jag brände av dom lite till med en brännare. Gör vilket du tycker känns bäst. Vi hade vaniljsås till men jag kan tänka mig att det blir minst lika gott med glass.


En pajform, räckte i vår familj till 4 personer till fika!

Smuldegen:
150 gram kallt smör
1 dl socker
2½ dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker

Fyllning:
5 dl blåbär, tinade om du använder frysta
2 msk socker
1 msk potatismjöl
50 gram hackad mörk choklad
1-2 dl minimarshmallows att stör över

Sätt på ugnen på 200 grader. Dela smöret i mindre bitar och "smula" ihop med socker, mjöl, havregryn och vaniljsocker i en skål. Ta hälften av detta och lägg i botten på pajformen. Platta till lite. Grädda i 6-7 min. Ta ut och gör iordning fyllning.
Blanda blåbären med sockret och potatismjölet. Häll detta i pajformen. Hacka chokladen och blanda med resten av "smulorna". Fördela sedan det ovanpå blåbären. Grädda i 20-25 min. Ta ut pajen och strö över marshmallows, sätt in igen i 1-3 min tills dom fått färg. Eller så gör du som jag, bränner av dom med en brännare. Servera genast med vaniljsås eller glass! Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar