lördag 18 januari 2014

Lax eller kyckling med kokosmangonudlar!


Vi har fått lite dille på nudlar i denna familjen! Och jag har hittat goda nudlar utan ägg då ena sonen har äggallergi!!  Du väljer själv om du vill ha kyckling eller lax till! Vilket som passar! Vill du ha lite hetta i det hela så krydda med lite extra chili. Antigen i form av färsk chilipeppar som du hacker eller med chiliflakes eller chilipulver. Ta det du har hemma!

Till 4 personer

4 bitar laxfile eller
3-4 kcyklingfilér

1 burk kokosmjölk
1-2 dl sweet chili sauce Mango Ananas
1 msk färskriven ingefära
1 lime
1-2 röda paprikor, beror på hur stora dom är
1 pkt nudlar, 250 gram

Börja med att koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Under tiden dom kokar så häller du kokosmjölken i en gryta, stor nog att du sen kan ha i nudlarna och kycklingen om du valt det. Låt kokosmjölken blir ordentligt varm, blanda ner sweet chilisåssen. Mängden beror på hur starkt du vill ha det. Börja med 1 dl om du är osäker. Ha i ingefäran. Dela limen i två halvor. Pressa ner den ena i kokosmjölken. Dela, kärna ur och dela paprikan i lagom bitar och lägg ner i kokosmjölksåsen. Nu är det dags för laxen eller kyckling.

Om du valt lax: stek den kryddad med lite svartpeppar. När det är några minuter kvar tills den är klar så blandar du ner nudlarna i såsen. Låt det bli genomvarmt och smaka av. Ha ev lite mer av sweet chili sauce om du vill. Servera sedan nudlarna med laxen och en liten klyfta lime för den som vill ha det till.

Om du valt kyckling: Dela fileérna i mindre bitar. Stek dom klara i lite smör och krydda med lite svartpeppar. Sen blandar du ner både nudlar och kyckling i kokosmjölksåsen. Smaka av om du vill ha i mer sweet chili sauce. Dela den halvan lime du har kvar i 4 klyftor och lägg i en skål att ta av för dom som vill ha.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar