lördag 18 januari 2014

Tapenaderöra


Denna röra är perfekt att bjuda på som tilltugg till drinken. Personligen tycker jag den är mycket godare än tapenade som finns att köpa på burk. Den gå utmärkt att servera på crostini eller på baguetteskivor (se bilden) som du rostar lite lätt i olja i en stekpanna. Eller på goda kex. Prova dig fram till det du tycker är godast.

Till ca 3 dl färdig röra

1  dl valnötskärnor
1 dl marinerade soltorkade tomater
1 dl svarta oliver utan kärnor
5 sardeller
1 dl finriven parmesanost
2 msk strimlad persilja
1 msk olivolja
lite nymald svartpeppar

Mosa nötterna grovt i en mortel eller i en plastpåse med hjälp av en kavel och lägg sedan i en bunke. Finhacka tomaterna, oliverna och sardellerna. Blanda dom med nötterna. Blanda sen ner osten och persiljan. Häll i oljan och krydda med lite svartpeppar. Bland runt och smaka av. Låt gärna stå en stund innan du serverar den med crostini/rostade baguetteskivor/kex. Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar