onsdag 10 mars 2010

Chokladfondue


Det här måste vara den ultimata efterrätten. Fruk är nyttigt, choklad är gott. Till barn är det perfekt, nyttigt och gott!!! Detta är i alla fall en favorit till mellis hos mina barn.
(Bilden är från ett bröllop vi var på där vi fick chokladfondue från en chokladfontän)

4 personer

200 gram ljus blockchoklad
1 dl craime fraiche ( den vanliga, absolut inte lätt-varianten)
ev finrivet skal från ½ citron (ej nödvändigt. Kör inte exta till affären!)
frukt: bananer, päron, äppel, jordgubbar, melon kan funka och marschmallows

Tänk på att ta ganska "torra" frukter. Det brukar inte gå så bra med vindruvor, färsk annanas, kiwi, mandarin eller apelsin, tycker jag!!! Chokladen har en tendens att rinna av!!!

Smält chokladen försiktigt på låg värme i en gryta. Rör hela tiden så du inte bränner den!!!Tillsätt sedan CF och ev lite rivet citronskal.
Häll upp i en skål, gärna en som är avsedd för detta. De brukar ha ett värmeljus under för att det inte ska stelna för fort.
Doppa sedan frukten som du skurit upp i lagom munsbitar. Vad det gäller marschmaolow så kan man ibland ha turen att hitta små sådana. Om inte så köp vanliga och dela dem i lagom bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar