söndag 25 april 2010

Bacon- och bananpasta

Detta måste vara den mest barnvänliga och mest snabblagade vardagasrätten alla katergorier.
Räkna 1 pkt bacon per 2 vuxna och 1 banan/person beroende på hur stor bananen är. Redning behövs oftast inte då bananerna gör att såsen tjockar till sig lite.

4 personer (2 vuxna 2 barn, då blir det en liten lunch som rest)

2 pkt bacon
2-3 bananer
3-5 dl matlagningsgrädde
curry
salt, svartpeppar
nykokt pasta

Strimla baconen, stek i en panna. Du bestämmer själv hur stekt du vill ha den. Häll i grädden, smaksätt med lite curry. Hur mycket du tar beror på hur starkt du vill ha det och på hur färsk curryn är. Koka pastan under tiden som baconen och grädden småputtrar ihop. När det är ca 5 minuter kvar på pastan så skivar du bananerna och lägger i dom. Smaka av innan du serverar och krydda ev lite med salt, peppar och kanske lite mer curry. Servera med pasta och en god sallad. För den som vill kan man även ha lite jordnötter i en skål vid sidan till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar