onsdag 14 april 2010

Flygande Jacob!!

Jag tror jag har sett lika många varianter på denna maträtt som vi har landskap i detta land. Det finns ofantligt många sätt att göra denna rätt på. Här är mitt sätt. (Tänk på att om ni är en såsälskande familj så ta mer matlagningsgrädde då det går en del när man äter ris.)

4 personer

3-4 kycklingfiléer eller en hel grillad kyckling.
1 pkt bacon
3-4 bananer, beror på hur stora de är.
4-5 dl matlagningsgrädde
4-5 msk chilisås
ev jordnötter

Börja med att steka fileérna i ugnen, eller grilla den hela kycklingen i ugnen. Dela sen fileérna i bitar eller pilla av allt köttet från den hela kycklingen. Lägg detta i en gratängform. Strimla baconen och stek den knappt knaprig i en stekpanna. Häll av fettet på lite hushållspapper och fördela baconet ovanpå kycklingen. Om du vill ha jordnötter kan du strö över dessa på baconet. Ta en stor näve!! Dela sedan varje banan i 4 halvor! Lägg dessa ovanpå det andra. Blanda sedan grädden och chilisåsen och häll det ovanpå allt. Ställ in i ugnen på ca 200 grader medans du kokar riset.
Jordnötterna kan du självklart skippa att ha i formen och hellre servera i en skål vid sidan om, eller skippa helt och hållet.

Om du vill kan du givetvis förbereda denna rätt. Gör då fram tills det är dags för bananer och sås. Vänta med det tills du ska göra den helt klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar