onsdag 14 april 2010

Fyra saker med Ajvar Relish!

Denna "kletiga kryddröra" är väldigt användbar. (Den är lite som tomatpuré i konsistensen) Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser. Här är några varianter som är bra till vardags. Själv brukar jag använda Druvans Ajvar Relish Mild. Den finns som stark också men det är bra fart i den milda! Det är lättare att krydda starkare själv än att ta den starka från början. Plus att den är barnvänlig också! Men prova dig fram!

Ajvar Stroganoff!

När du gör vanligt korv stroganoff så byt ut tomatpuren mot Ajvar Relish istället. Till 4 personer och med en vätskemängd på ca 4 dl så börja med 2 msk. Sen smaka dig fram! Här är det väldigt gott att ta 1-2 tsk flytande honung också. Prova!

Ajvar Relishbiffar!

Ta 500 gram färs och blanda i 2 msk Ajvar Relish. Krydda med lite salt och svartpeppar och gör sen som du brukar när du gör pannbiffar! Gör sen den kalla såsen till!


Kall sås med Ajvar Relish!
Denna sås är god till pannbiffarna, till grillat kött eller grillad kyckling eller som dippsås till grönsaker!

3-4 dl Turkisk yoghurt
ca 2 msk Ajvar Relish
salt, svartpeppar
ev lite flytande honung

Blanda allt i en skål och smaka av. Om du ska låta den stå lite så smaka av den precis innan du ska servera den, den kan lätt blir för stark annars.

Pastasås med Ajvar Relish!
4 personer

3-4 kycklingfileér
4 dl matlagningsgrädde
2-3 msk Ajvar Relish
2 tsk flytande honung
salt, peppar

Dela kycklingen i bitar. Stek dem i smör, dock ej helt färdiga. Häll i grädde och Ajvar. Koka upp och låt sen småsjuda i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och lite honung. Ha ev i mer Ajvar om du tycker så. Servera med nykokt pasta och en god sallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar