fredag 28 december 2012

Kasslergryta på Gunillas vis

Trött på all julmat? Då är denna gryta något för dig! Jag fick receptet av min jobbarkompis innan jul och kan därmed garantera att den är supergod även efter jul!!Perfekt också om det är dags för kalas då det är enkelt att göra till många och förbereda. Eller att göra för att sedan ta med sig och värma på båten eller i husvagnen.

4 personer

ca 500 gram benfri kassler
klick margarin/smör
1½-2 tsk curry, beroende på hur "färsk" den är
ca 2 dl strimlad purjolök
1 grön paprika, strimlad
1 röd paprika, strimlad
2 vitlöksklyftor
2-3 dl crème fraiche
2 dl matlagningsgrädde
2 msk tomatpuré
1-1½ msk vetemjöl
1½ dl grönsaksbuljong (vatten + buljongpulver enl anvisning på burken)
salt, svartpeppar
serveras med ris

Skär köttet i lagom bitar. Smält en klick margarin i en gryta och ha i curryn. Fräs i någon minut och ha sedan i kasslern. Lägg i purjolök och båda sorters paprika, pressa i vitlöken och låt allt puttra i matfettet i några minuter. Grönsakerna ska mjukna men fortfarande ha lite motstånd kvar. Ha i tomatpurén och rör ordentligt. Strö över vetemjölet, blanda runt och häll i buljongen och blanda runt. Sänk värmen och häll i crème fraichen och matlagningsgrädden. Vispa runt ordentligt så det blandar sig ordentligt. Ge det hela ett snabbt uppkok medan du rör runt. Sänk värmen igen. Smaka av med salt och svartpeppar. Hit kan du förbereda. Vid servering så värm grytan när det är ca 10 min kvar på riset. Servera gärna med en god sallad eller kokta grönsaker. Ställ gärna fram curry också då det kan vara gott att krydda med mer om man vill ha lite sting!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar