onsdag 31 juli 2013

Havrerutor med choklad!


Ibland blir man lite gottesugen utan att vilja ha godis. Samtidigt så är man sugen på en kaka. Då är detta en bra kombo. Resultatet  är som ett lite tjockare havreflarn med choklad på. Hur stor bit du tar hänger enbart på hur stora du gör när du delar den!! Helt klart värt att baka.

Till en braspanna.

250 gram smör
½ dl ljus sirap
9 dl havregryn
2 dl strösocker
2 msk vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
300 gram mörk choklad

Börja med att sätta ugnen på 175 grader och klä din braspanna (den som hör till ugnen) med ett bakplåtspapper. Blanda sen havregryn, socker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker i en skål. Smält sedan smöret tillsammans med sirapen. Häll detta över de torra sakerna och blanda väl. Tryck sen ut blandningen på pappret i braspannan. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Ta ut och låt svalna några minuter i pannan. För sen över det på ett galler och låt svalna helt. (Låt det svalna med pappret under sig) Smält sedan chokladen och häll på. Ta en pensel och pensla ut över hela kakan. Ställ svalt, gärna i kylskåpet, en stund innan du sen delar i lagom mumsbitar. Njut!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar