måndag 8 juli 2013

Pesto-olja utan nötter!


Receptet på denna fantastiskt goda och användbara pesto-olja fick jag av min vän Ann-Sofie. När hon bjöd oss på den så var det till nykokt färskpotatis som vi åt till grillat!! Sååå gott! Nu är den en favorit hos oss framför allt på sommaren till potatis, pasta, till salladen ... Det bästa är också att jag gör en omgång hemma och tar med i en platsburk på båten/husvagnen7piknicken...... Då har vi alltid en god sås som funkar till allt!! Prova du också, du kommer inte att ångra dig. Just det, en jättebra grej till. Den är nötfri!! Inga nötter alls!! Bra med tanke på att det är vanligt med nötallergi! Bäst resultat får du m du använder färsk basilika och färsk persilja. I nödfall kan du ta fruset!! Här är receptet!!

En omgång!

25-30 blad färsk basilika
1 dl grovhackad färsk persilja
2 msk vitvinsvinäger
1 1/4 dl olivolja
1 dl finriven parmesanost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta

Lägg alla ingredienser i en skål där du kan köra med en stavmixer. Blanda och kör med mixern tills du har en slät sås. Smaka av och ha ev i mer salt eller svartpeppar. Förvara i en platsburk med lock så du inte får vitlöksdoft i hela kylen. Håller ca 2 veckor om den inte får står framme i värmen för länge mellan gångerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar