måndag 15 februari 2010

Bacon-broccoli-majspastasås


En snabb vardagsrätt med mycket vitaminer! Ett enkelt och gott sätt att äta broccoli, både för barn och vuxna. Godast med någon pasta, men även god med couscous. Jag rekomenderar inte att frysa denna rätt. Ät den till lucnh dagen efter om det blir över. Självklart kan du byta ut den frusna broccolin mot färsk.


4 personer.


2 pkt bacon

1 gul lök

1 burk majs

5 dl matlagningsgrädde (går bra att byta ut hälften mot mjölk också)

ca 500 gram frusna broccolibuketter

svartpeppar, paprika och ev salt


Börja med att koka de frusna broccolibuketterna i en gryta. Koka dem så att det är lite motstånd i dem när du sticker i dem med en sticka.När broccolin är klar, häll av vattnet och ställ till sidan så länge Under tiden så hacka den gula löken och strimla baconen. Stek detta tillsammans i en gryta tills löken är mjuk och baconet har fått lite färg. Häll på matlagningsgrädden och låt koka upp. Smaka av med svartpeppar och paprika.

När det är 5-6 minuter kvar innan pastan är klar så häller du i majsen och broccolin. Blanda runt och låt allt puttra ihop. Smaka av och krydda ev mer. Om du tycker den är för tjock, ha i lite mjölk, om det är för rinnigt så red av med lite maizenaredning. Servera sedan med pastan eller couscousen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar