lördag 20 februari 2010

Kycklingfilé under ost- och bacontäcke med en kall sås på soltorkade tomater!

Denna rätt är en frisk fläkt av sommar så här i vintertid. Kyckling, parmesanost, bacon och soltorkade tomater! Mums! Själva brukar vi blanda till en enkel kall sås med soltorkade tomater även i den. (Bild på rätten kommer senare)

4 personer

4 lagom stora kycklingfileér
1 tsk fransk senap per filé
1 pkt bacon
3 dl grovriven parmesanost
8 bitar soltorkade tomater i olja
salt, svartpeppar
smör att smöra formen med

Börja med att smöra en ugnsfast glasform. Ta sen och gör ett snitt i filén nästan hela vägen. Peta ner senapen där i. Lägg sedan fileérna i formen. Salta och peppar lite. Strimla baconen, riven osten och strimla de soltorkade tomaterna. Blanda detta i en skål. Fördela sedan detta över kycklingen. Det blir ett ganska tjockt täcke. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Kolla för säkerhets skull att kycklingen är klar, tiden är väldigt olika beroende på hur tjocka fileérna är. Servera med klyftpotatis och en god grön sallad med mycket feta ost, eller hyvlad parmesan ost på.

Kall sås med soltorkade tomter

4 personer

4 dl turkisk yoghurt
4-6 bitar soltorkade tomater (smaka dig fram hur mycket du vill ha)
salt, svartpeppar
ev lite pressad vitlök om man gillar det i sås

Strimla tomaterna och blanda med yoghurten. Smaka av med salt och svartpeppar. Om du gillar vitlök så pressa i en klyfta. Låt stå en stund och krydda ev mer om du tycker så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar