tisdag 22 juni 2010

Annanassås till Lax


Receptet på denna såssen har jag fått av min mamma. Vet inte om det är som orginalet men jag tror det!! På sommaren äter nog många av oss lax på olika vis. Själv tycker jag denna är godast till varmrökt lax med kokt potatis. Men den funkar även till grillad lax där sältan från det grillade möter det söta och syrliga i såsen. Så prova dig fram till din favoritlax.

4-6 personer

3-6 dl vispgrädde
majonnäs
1-2 burkar krossad annanas,
(de små som brukar vara i tre-pack)
citronsaft
vitpeppar och salt

Vispa grädden ganska hår. Låt annanasen rinna av ordentligt i en sil men spara spadet.
Blanda ihop den vispade grädden med annanasen och majonäsen. Smaka av med citronsaft, vitpeppar och salt. om duså tycker så ha i lite av spadet och ev mer majonäs tills du tycker den är god. Den ska både vara söt, syrlig och lite salt i smaken. Servera med lax och potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar