söndag 13 juni 2010

Grillad Fläskfilé med hickoryglaze

Om du bara ska prova en ny sak på grillen i sommar, låt det bli den här!!! Inte så knepig som den låter, läs bara hela receptet innan du kör igång och se till att du har en termometer att sätta i köttet när du grillar så är saken enkel.

4-6 personer

1 kg fläskfilé

½ dl chilisås
½ dl soja
½ dl flytande honung
½ dl neutral olja, tex rapsolja
½ - 1 tsk Liquid smoke eller hickoryolja (spelar igen roll, samma funktion)
(Liquid smoke hittar du bland soja, grillolja mm i affären)

Blanda ihop alla ingredienserna i en skål och ställ till sidan Grilla fläskfilén tills köttets innertemperatur är 60 grader. Lägg filén i folie och häll på glazen. Vik ihop folien till ett tätt paket. (Gärna i dubbla lager då du ska vända på den!) Låt ligga i minst 10 minuter, helst 20 min. (gärna på svag värme på grillen) Vänd paketet ett par gånger under tiden.

Tag upp köttet och skär i lagom skivor. Tag lite, ett par matskedar, av "såsen" och häll över köttet innan du serverar det. Servera med någon god potatis, tex klyftpotatis, nypotatis du gjort i ugnen, eller bakpotatisen med parmesan och rosmarin som finns här som recept på sidan. Gör en enkel kall sås till på lite turkisk yoghurt och sweet chilisås och lite salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar