måndag 9 augusti 2010

Apelsinsås till allt möjligt

Jag tror att detta är en av de enklaste såserna man kan göra!! Den passar till kyckling, fläskkött av olika slag, grillat, till och med fisk ... ja i princip allt. Det går även jättebra att tex steka kyckling i bitar och göra som en pastasås. Själva hade vi denna till grillspett på kyckling och fläskkött häromdagen tillsammans med ris.

3-4 personer

3 dl matlagningsgrädde
2-4 msk koncentrerade apelsinjuice
½ grönskaksbuljongtärning
salt, svartpeppar

Koka upp grädden, ha i apelsinjuicen och buljongen. Börja med 2 msk av juicen. Sjud ett par minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Ha ev i mer apelsinjuice. Smaka av tills du tycker den har en bra smak mellan apelsinens sötma och saltet och pepparen.

Om du ska göra en pastasås med tex kyckling så bryn först kycklingbitarna i smör. Ha därefter i grädden osv som ovan. Låt sedan kycklingen bli klar i såsen medans pastan kokar så blir den inte så torr.

Självklart kan du förbereda såsen lång tid innan. Värm och smaka av innan du serverar den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar