tisdag 31 augusti 2010

Kassler i foliepaket - Torsdagsmiddag

Kassler är något som vi i min familj använder i perioder. Just nu har vi en kasslerperiod. Just kassler i foliepaket är praktiskt till vardags men är jättebra även till fest. Maten sköter sig själv i ugnen, var och en kan göra sitt paket och få det som man vill. Ett bra sätt att engagera barnen i familjen kanske? Jag skriver bara vad ni behöver och vilka andra saker som är goda att lägga i, mängderna får ni själva avgöra. Ta det ni har hemma och är sugna på. Till varje person behövs:

  • Skivor av kassler

  • Skalad och skivad potatis

  • Ett stort ark aluminiumfolie

  • Margarin eller smör till foliet

Tillbehör:



  • Skivad lök

  • Skivad tomat

  • Ananasringar Färsk eller konserverad

  • svamp

  • Äppelskivor

  • Egna ideér......

Börja med att skiva kassler och potatis. Riv av ett rejält ark folie. Tag en stor klick margarin/smör och "smöra" en stor yta av foliet. Det som blir kvar låter du ligga kvar i mitten. Lägg sedan dit den mängd kassler och potatis du tror du äter upp. Tag sedan något/några av tillbehören och lägg dit också. När du är nöjd kryddar du med lite svartpeppar och ev någon annan krydda du gillar. OBS! Tag inget salt, det behövs inte då kasslern i sig är ganska salt. Avsluta med att lägga en lite klick margarin/smör på toppen. Tag sedan tag i sidorna och vik ihop uppepå så att det blir ett paket som du sen ganska enkelt kan öppna. Dock vikigt att du ser till så att det är ordentligt stängt. Lägg sedan i en glasform eller på en plåt om det är många paket. Ställ in i nedre delen av ugnen på 200-225 grader. Det tar ca 30-40 minuter för potatisen att bli klar. Servera med en sallad på en annan tallrik. Detta är perfekt mat att ha om ni är många, på tex ett kalas. Förbered och gör alla paketen färdiga nån timme innan du behöver ställa dom i ugnen. Tänk dock på att det kan ta lite längre tid att bli klart om det är många paket. Öppna och kolla så att det är klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar