fredag 1 januari 2010

Annorlund chiliconcarnegryta

Denna chili brukar vi göra när vi seglar. Det behövs nämligen bara två plattor! Så den är perfekt för alla som lever campingliv eller seglarliv på ett eller annat sätt. Hur stark den blir i smaken är valfritt, det är bara mängden chilipeppar som avgör det. Hela rätten tar inte längrd tid än det tar att koka riset. Så när du har knaperstekt baconet sätter du på riset. så är allt klart samtidigt.! 4 personer

  • 2 pkt bacon, á 140 gram

  • 500 gram färs

  • 2 klyftor vitlök

  • 1 burk vita bönor i tomatsås

  • 1 burk krossade tomater

  • 3-4 dl crema fraiche

  • 1 burk majs

  • 1 smulad köttbuljongtärning

  • svartpeppar, salt, chilipeppar

  • ris

Börja med att steka baconen knaprigt. Lägg på lite hushållspapper på en tallrik så det sista fettet droppar av. Stek sedan färsen. Krydda med salt och svartpeppar. När den är nästan färdigbrynt så pressa i vitlöken. Häll sedan i de vita bönorna, krossade tomaterna och CF. Smula i buljongen. Krydda med den mängd chilipeppar du tro du vill ha. Låt allt koka ihop under 10 minuter. Ha sedan i majsen och baconet och låt detta puttra ihop under 5 minuter. Smaka av med kryddorna så det passar dina smaklökar. Klart när riset är färdigt. Det går jättebra att frysa detta också. Tänk bara på att låta det tina långsamt eftersom det är CF i .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar