torsdag 21 januari 2010

Pannacotta


Denna efterrrätt är bland de godaste jag vet. Len i smaken, lätt att variera tillbehören efter säsong, går att förbereda 1-2 dagar innan, och lätt att ta med!! Hur många du gör till på en sats beror lite på vad ni har ätit. Den är väldigt mättande!

6-8 personer

2 blad gelatin
5 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. ( De kan ligga där under tiden du gör resten)
Koka upp grädden och strösockret. Krama ur vattnet från gelatinbladen och lägg dem i grädden så att de smälter. Tag från plattan och ha i vaniljsockret. Rör runt och låt sen svalna något. Fördela sedan grädden i fina glas. Ställ dem i kylen i minst 3 timmar så att det stelnar. ( Om du förbereder någon dag eller två innan så sätt gärna lite plastfolie på så att de inte tar smak av kylskåpet)
Servera sen i glasen med något gott tillbehör: färsk frukt såsom vinbär, blåbär, björnbär, mango, kiwi, jordgubbar, hallon, smultron...... Välj din favorit. Eller ät den med en god chockladbit eller två eller riv chockladen och häll ovanpå. Ja, det är bara din smak och fantasi som sätter gräsen.

Om du ska ta med dig detta såvill du kanske inte ha det i riktiga glas? Köp då några snygga plastglas och häll i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar