lördag 16 januari 2010

Fläskfilé med paprika-chiliostsås

Denna rätt kommer från min vän Ann-Sofie från början. Den går även att göra på kycklingfilé men vi föredrar fläskfilé, eller fläskytterfilé. Sen kan du välja vilket du själv tycker bäst om att ha till, ris, pasta eller klyftpotatis. 4 personer

  • 600 gram fläskfilé

  • 2 pkt bacon

  • 1 stor röd paprika

  • 1 purjolök

  • 1 dl steksky eller köttbuljong

  • 2-3 dl matlagningsgrädde

  • 1 pkt Cantadouost med paprika-chilismak

Stek köttet lätt så att du får en fin yta men låt inte det bli genomstekt (det ska in i ugnen), skiva i lagom bitar och lägg i en ugnsform. Knaperstek baconet och låt fettet rinna av på lite papper. Strimla purjolöken och hacka paprikan. Stek det tillsammans i lite smör men låt paprika ha kvar lite tuggmotstånd. Strö sedan över baconet och purjolökpaprikafräset på köttet. Ta steksky/köttbuljong, grädden och osten och värm detta tillsammans i en gryta tills osten har smält. Häll detta över köttet. Ställ in i ugnen i 20 minuter på 225 grader. (ett snäpp under mitten). Servera med ris, pasta eller klyftpotatis och en god sallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar