lördag 9 januari 2010

Enchiladas (Tacofärs i mjuka tortillabröd)

Även denna rätt har jag blivit bjuden på hos Caroline. En variant på tacomåltid utan kladd! Det går jättebra att förbereda. Jag skriver i receptet hur du kan göra. Tänk också på att vara försiktig med den gröna chilin. Det kan lätt bli hett!

4 personer

8 tortillabröd
3 dl riven ost

500 gram färs
1 påse tacokryddor
1 dl vatten
(1 gul lök om du vill, behövs inte)

Tillaga detta som vanlig tacofärs, dvs bryn färsen, ha i kryddorna och vattnet. Om du vill ha lök så bryn med den innan du har i kryddorna. Ställ färsen till sidan och gör såsen.

Sås
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 dl Creme Fraiche
2 msk tomatpuré
1/2 - 1 burk grön chili. Den finns bland tacosakerna i butiken. Den är ganska liten.
1-2 pressade vitlöksklyftor
oregano, salt, svartpeppar, paprikapulver.

Häll/lägg allt i en gryta och vispa så det blandar sig. (Börja med 1/2 burk grön chili och ta hellre i mer när såsen är klar) Koka upp och låt sjuda ett par minuter. Smaka av med oregano, salt, svartpeppar och paprikapulver. Ha ev i mer grön chili men var försiktig. Tänk på att det ska sen in i ugnen och då kan det bli starkare.

Hit kan du förbereda flera timmar i förväg om du vill.

Ta tortillabröden och fördela färsen så det blir lika mycket i varje. Rulla ihop dem och lägg i en ungsfast fom eller i en liten långpanna. De ska ligga tätt, mycket tätt! Häll sedan såsen ovanpå rullarna. Strö sedan över osten. Gratinera i ugnen i 200 grader, ett snäpp upp från nedersta falsen. Är färsen och såsen varm räcker det med 15 minuter. Har det kallnat, dvs du har förberett, så låt det stå i 20 minuter.
Servera en god sallad till samt lite nachochips. För den som vill är det gott även med röda jalapenos på burk. De hittar du också bland tacosakerna i din butik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar