måndag 4 januari 2010

Ris- och köttfärslåda med bearnaisesås

Denna rätten blev jag bjuden på hos min vän Caroline på en tjejträff för några år sedan. Den har vi sen själva ätit både när vi har haft gäster men även till vardags. Den är lätt att förbereda och tacksam när man är många. Men samtidigt så förgyller den vardagen. En vanlig enkel sallad till är gott.

4 personer

4 dl ris
500 gram köttfärs
1 burk krossade tomater
2 påsar bearnaisesås,
salt, svartpeppar

Börja med att koka riset enligt förpackningen. Under tiden bryner du köttfärsen och kryddar med salt och peppar. Gör sedan såsen enligt förpackningen.
När riset är klart häller du det i en ugnssäker glasform. På riset häller du sedan de krossade toamterna. Lägg sedan den brynta färsen ovan på det. Se till så allt är jämt fördelat. Häll sedan såsen ovanpå färsen. Hit kan du förbereda om du vill. Sätt sedan in formen i ugnen i 15-20 minuter på 200 grader. Tiden beror på om allt fortfarande är varmt eller du har förberett och det har hunit svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar