torsdag 14 januari 2010

Minisemlor


Dom är små och förödande goda! Men fördelen med storleken är just att man kan äta många! Det blir 30 st! Så bara njut!!!

30 st

25 gram jäst, ett halvt paket alltså!!
50 gram margarin
2 1/2 dl mjölk
3/4 dl strösocker
1 tsk mald kardemmuma
1 1/4 dl Turkisk yoghurt eller Kesella
2 krm salt
8-10 dl vetemjöl

Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll över degspadet. Rör ut jästen och ha sen i socker, salt, kardemumma och Turkisk yoghurt/Kesella. Ha sedan i det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop tills du har en smidig deg som släpper kanten.
Ta lite i taget av vetemjölet tills du får degen smidig. Låt jäsa i 30 minute.
Ta sedan upp degen och knåda till den med lite mjöl. Dela degen i 3 bitar. Rulla ut till en längd och dela varje längd i 10 bitar. Rulla sedan till små goa bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper på. Låt jäsa i i 20 minuter. Grädda sen i mitten av ugnen i 225 grader i 6-8 minuter. Låt svalna på galler.

Gör sen en semla som vanligt. Själv brukar jag ta vanlig mandelmassa och blanda den med lite av den vispade grädden för att få en go smak. Klicka på mandelmassa och sen grädde. Sen locket på! Njut!!!

1 kommentar: