torsdag 17 december 2009

Ann-Sofies Oreganokyckling

Den här rätten har jag fått av min underbara vän Ann-Sofie, därav namnet!! Lättlagad till vardags men så god att den förtjänar en plats på festen!! Fördelen är att den är lika god med pasta som ris som klyftpotatis. Välj det du gillar bäst! Satsa p åen riktigt god sallad till med fetaost, rödlök, tomat och gurka så behövs det heller ingen förrätt på festen. Allt i ett!!!

4 personer

4 kycklingfileér
2 vitlöksklyftor
3-4 dl matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning eller grönsaksbuljong
2-3 tsk torkad oregano
1 1/2-2 msk balsamvinäger
smör att steka i (gärna det egengjorda som finns som recept i tidigare inlägg)
salt, svartpeppar

Dela kycklingen i bitar och hacka vitlöken. Bryn kycklingen i smör. När den fått lite yta, krydda med salt och peppar. Låt INTE kycklingen bli helt genomstekt utan häll i grädden, lägg i buljongtärningen, ha i oregano, balsamvinäger och den hackade vitlöken. Låt allt småkoka under lock i ca 5 minuter. Smaka av och krydda eventuellt mer med oregano, balsamvinäger, salt och peppar. Kolla också att kycklingen är klar genom att skär itu en bit. Servera som ovan!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar