fredag 18 december 2009

Morotstsaziki

Det går lika bra med morötter istället för gurka till denna grekiska nationalsås!! Hemma hos oss är detta en stående sak på julbordet. Underbart god till skinkan. Och på sommaren har vi den till det grillade. Passar alltid med andra ord. Du väljer själv hur "såsig" du vill ha den genom att ha i så mycket yoghurt du tycker.

3-4 normala morötter
2 vitlöksklyftor
Turkisk yoghurt
salt, svartpeppar
olivolja

Skala och grovriv morötterna. Stek dem sen i en stekpanna med lite olivolja. När du känner en svag doft av nötter så är det klart. Brukar ta upp till 5 minuter. Rör runt under tiden du steker dem. Ställ morötterna att svalna. Häll dem sen i en skål och tillsätt yoghurten och blanda. Ha i tills du tycker den har bra tjocklek. Själv har vi den ganska kraftig till julskinkan men vädligt såsig till det grillade. Pressa sedan i vitlöken och smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå en stund innan servering så att den hinner få lite vitlökssmak.

1 kommentar:

  1. Vad mumsigt detta låter, har aldrig smakat denna variant med morötter, men det är alltid roligt med nyheter. Jag önskar dig en riktigt god och fröjdefull jul.
    Kram Maria

    SvaraRadera