onsdag 16 december 2009

Tacopaj!

Den här är utmärkt att göra om man som vi alltid får lite tacofärs över efter en vanlig tacodinner som man slänger in i frysen. Till slut har man många små påsar som tillsammans blir en god paj. Eller så gör du helt enkelt denna pajen istället för vanlig tacodinner. Lika god fast utan kladdet!!!
Ska du bjuda många? Dubbla allting och gör i en långpanna. Du kan då med fördel klä den med bakplåtspapper så blir det lättare att både ta och att diska den!

En normal pajform

Pajdeg
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 gram margarin
2-3 msk vatten

Blanda mjölet, smula i margarinet i mjölet så att det blir en smuldeg. Ha i vattnet. Tryck ut i en pajform eller en vanlig ugnsform. Tänk på att trycka upp deg även upp på kanterna. Förgrädda i 6-7 min i ca 225 grader.

Till fyllningen
ca 500 gram tacofärs. (om du tar småpåsar från frysen så värm den gärn på svag värme i en gryta.)
2 tomater
1 stor röd paprika
1 gul lök
2-3 dl riven ost
5 dl cream fraiche

Gör tacofärsen som vanligt, eller värm det du har tinat. Dela tomaterna i mindre bitar. Dela även paprikan i mindre bitar. Dela löken på mitten och sen skrivar du i tunna skivor som du sen särar på. När du pajdegen är förgräddad lägger du i den varma tacofärsen. Strö över tomtbitarna och paprikan ovan på färsen. Strö sen över löken och sen osten. Sist klickar du ut ca 2,5 dl cream fraich. Klicka små klickar så är det lättare att sen bre ut det så att det täcker så mycket som möjligt.
Grädda sen pajen i 15 minuter i nedre delen av ugnen på 225 grader. Det är färdigt när osten och cream fraicehen har smält ihop. Servera den sedan med en god sallad och resten av den kalla cream fraichen.

Det går jättebra att förbereda denna pajen. Gör då allt utom att lägga det i pajskalet. Det gör du när du sen ska grädda den inför servering. Pajdegen blir gärna lite "blöt" om färsen få ligga i för längen innan du gräddar den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar