tisdag 8 december 2009

Majssoppa

Detta är en av favoritsopporna i familjen. Enkel, god, mättande, barnvänlig och billig! Går jättebra att frysa också så gör en dubbel sats när du ändå håller på. Gott med knäckebröd till. Eller så kan man lyxa till det och ha tortillachips. Poppis hos barn och ger lite vardagslyx! 4 personer

  • 1 pkt bacon (140 gram)

  • 1 gul lök

  • 5 normala potatisar

  • 1 msk vetemjöl

  • 8-9 dl vatten ( beror på hur tjock/tunn soppa du vill ha. Prova dig fram)

  • 2 hönsbuljongtärningar, eller grönsaksbuljongtärningar

  • 1 msk Maizena

  • 1 tsk strösocker

  • 3 dl mjölk

  • 1 burk majskorn (300 grams).

Häll av spadet. cayennpeppar, salt, svartpeppar Strimla baconen, hacka löken, skala och tärna potatisen. Stek bacon och lök i en stor gryta några minuter. Strö över mjölet och blanda ihop. Häll i vattnet och övriga ingredienser, utom kryddorna, och blanda väl. Låt koka upp och låt sedan sjuda tills potatisen är mjuk. Det tar 15-20 min. Smaka av med cayennepeppar, salt och svartpeppar. Om du vill kan du köra några tag med en stavmixer för att få soppan lite krämig. Ej nödvändigt. Servera!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar