torsdag 10 december 2009

Pastagratäng med kyckling

Den här gratängen går snabbt att laga. Ännu fortare går det om du förbereder kvällen innan. Läs längst ner hur du då bör göra.

En normalstor gratängform.

10 dl okokt pasta, typ penne eller skruvar
3 kycklingfileér
1 gul lök
1 burk krossade tomater
2-3 dl riven ost, typ Herrgård eller grevé
salt, svartpeppar, cayennpeppar, ev 1-2 klyftor vitlök

Börja med att koka pastan. Häll av den och skölj av den i rikligt med kallt vatten så att den blir kall. Häll i gratängformen.
Medans pastan kokar delar du kycklingen i lagom bitar. Skala och hacka löken. Stek kycklingen och löken ,( och ev pressade vitlök) i lite smör. När kycklingen är nästan genomstekt, häll på de krossade tomaterna. Krydda med salt, svartpeppar och lite cayennpeppar. Smaka av och kryddda mer om du tycker.
Häll nu kycklingsåsen i formen med pastan. Blanda runt. Strö över osten
Gratinera i nedre delan av ugnen i ca 15 minuter på 200 grader. Gott med en grönsallad till.

Om du vill kan du förbereda allt kvällen innan. Men gör då så att du blandar pastan och såsen först när du ska ställa in det i ugnen. Låt den sen stå inne i ca 20-25 min.

Vill du göra gratänten/såsen mer matig och skippa grönsalladen vid sidan om? Då kan du antigen peta ner frysta broccolibuketter inan du strör på osten. Eller så grovriver du 3 skalade morötter och blandar ner i såsen. Låt såsen puttra i 10 minuter och var försiktig med kryddorna så att det inte blir för starkt. Eller så blandar du ner en burk majskorn precis innan du häller på såsen på pastan.

1 kommentar:

  1. Får sätta igång att laga din mat.....ska skriva ut dina recept och sätta in som en kokbok..eller får du själv göra en och sälja...allt låter sååå gott!

    SvaraRadera